Cultopías - Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte
Portada del sitio > Más Cultopías > Pueblos Originarios > II Mostra de Cinema Indígena 2013. Sant Boi. Catalunya.

II Mostra de Cinema Indígena 2013. Sant Boi. Catalunya.

Domingo 3 de marzo de 2013
Palabras clave:

Dijous 28 de febrer de 2013, 19.30h.
“El caso Sarayaku”: L’acaparament de terres a l’Equador.

Comunitat indígena Sarayaku, a l’Amazònia equatoriana / 30 minuts / Equador, 2012 / Direcció i Producció: Arturo Hortas

Sarayaku és una comunitat indígena situada a la província de Pastaza, a l’Amazònia equatoriana. Sarayaku (“Riu de blat de moro”) està habitada per 1.200 persones de la nacionalitat kichwa. El sistema de govern és la democràcia directa mitjançant assemblea. En 2002 la companyia argentina CGC (Companyia General de Combustibles), acompanyada per l’exèrcit equatorià, va entrar il·legalment en territori de Sarayaku i va enterrar 1.500 Kg de pentolita, explosiu que s’usa en el procés de sísmica. El cas va ser portat davant la Comissió Interamericana de Drets Humans, creant un precedent històric en la defensa dels drets indígenes.

Col·loqui amb Arturo Hortas, director del documental. Presenta: Maria Roda, comunicadora social i activista pels DDHH.

Dijous 7 de març de 2013, 19:30h.
“El oro o la vida”: ReColonització i Resistència a Amèrica Central.

Comunitats indígenes d’Amèrica Central / 57 minuts / Guatemala, 2011 / Direcció i producció: Álvaro Revenga

Actualment Amèrica Central sofreix una invasió d’empreses mineres transnacionals. Goldcorp és la companyia d’or canadenc amb major expansió a l’àrea. Durant els últims anys les seves operacions han provocat contaminació, malalties, mort, divisió comunitària i criminalització de la protesta social. A Hondures i El Salvador la indignació i l’organització creixen cada dia. A Guatemala més de 50 Pobles Maies han decidit posar fre a l’expansió minera per mitjà de Consultes Comunitàries. Aquesta lluita amb prou feines comença.

Col·loqui amb Sara Mingorría, membre del Grup d’Investigació en Drets Humans i Sostenibilitat (Edpac/GIDHS) i col·laboradora en la investigació del documental. Presenta: Eva Murgui, periodista.

Divendres 15 de març de 2013, 19:30h.
“Como a Noite Apareceu”: Una llegenda del Brasil sobre l’aparició de la nit.

Nació guaraní, Brasil / 30 minuts / Brasil, 2011 / Direcció i producció: Alexandre Perim (Pel•lícula subtitulada en castellà i cedida per Casa América)

El film recrea una llegenda indígena de la nació guaraní sobre l’aparició de la nit, i recuperada gràcies a la tradició oral. A Como a Noite Apareceu, l’indi Abarayra deixa el seu poble per casar-se amb Yanhuri, la filla de la Gran Serp. A la nit de noces, el matrimoni no es consuma perquè la Yanhuri diu que li cal la nit, que la serp ha tancat en un coco de Tacuma. Després de localitzar el fruit, l’obren i la nit se’ls escapa per dividir-se en dia i nit, fet que propiciarà l’aparició d’éssers estranys.

Col·loqui amb Flávio Carvalho, llicenciat en Ciències Socials, expert en antropologia indígena i activista de la Trobada Indígena "Brasil, outros 500", realitzada l’any 2000 a Bahia. Presenta: César Sierra, membre de Joves d’Esquerra Verda Sant Boi.

Inici: Dj 28-02-2013 19:30

Fi: Dj 28-02-2013 21:00

Direcció: Rambla Rafael Casanova, 13-15 (Sant Boi de Llobregat)

Lloc on es realitza: Seu d’ICV Sant Boi

Com anar-hi: -

Tel: 93 654 49 01

Correu electrònic: santboi@iniciativa.cat

Web: http://www.facebook.com/events/610255375666713/

http://arturohortas.wordpress.com/

Ver en línea : II Mostra de Cinema Indígena 2013. Sant Boi. Catalunya.

Entrepueblos Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte | Mapa del sitio | Pep Boatella Il·lustracions | Diseño Web Valladolid | <:icone_suivi_activite:> RSS 2.0 |