Portada del sitio > Colectivos Culturales > L’Ateneu Rebel, Poble Sec, Barcelona.

L’Ateneu Rebel, Poble Sec, Barcelona.

Palabras clave:

L’Ateneu Rebel és un espai obert als veïns i veïnes de Poble Sec i de Barcelona, que podeu trobar al carrer Font Honrada 32 -34, en el qual es desenvolupen diferents tipus d’activitats de caire cultural i social amb l’objectiu de, a poc a poc, anar teixint xarxes al barri.

Així doncs, hi podeu trobar una cooperativa de consum agroecològic - el Carretó -, una biblioteca i un punt d’informació laboral. A més, l’Ateneu participa en diverses activitats del barri juntament amb altres associacions. Però sens dubte la part més important de l’Ateneu és la seva programació cultural amb cinefòrums, recitals de poesia, recitals de música, xerrades, teatre, exposicions...
Tot això s’insereix en un context marcat per l’existència de dos codis culturals contraposats. Un n’és el de la globalització capitalista i el pensament únic, que rep el suport dels poders econòmics i polítics tant a nivell estatal com internacional i que converteix la tradició, l’art i la cultura en simples productes que les persones i les entitats consumeixen passivament.
Tot aquest sistema cultural originat pel capitalisme contribueix a la difusió d’un seguit de valors, creences, costums i conductes que potencien actituds com ara el racisme, l’individualisme, el masclisme, la competitivitat...
Des de l’Ateneu Rebel rebutgem el codi cultural capitalista i volem contribuir a crear-ne un de nou, radicalment diferent, basat en l’ecologia, la solidaritat i la igualtat real entre les persones. Un codi cultural que no sigui sotmès a la lògica mercantil, sinó creat de forma activa i conscient per les classes populars, i que serveixi per potenciar la seva creativitat al marge del capital i millorar les seves condicions de vida.
Per aquests motius, l’Ateneu Rebel és un espai a disposició dels veïns i veïnes del barri, perquè participeu en les diferents activitats que els oferim, però també perquè feu les vostres pròpies aportacions ampliant i millorant la programació amb activitats culturals que els permetin ser part activa i principal del seu temps d’oci, de lleure i d’aprenentatge deixant de ser simples consumidors i espectadors.
En resum, l’Ateneu pretén ser un espai de trobada de tothom, on puguem conèixer-nos, fer coses plegats, establir relacions de confiança i crear comunitat al Poble Sec, únic camí possible per tal de començar a ser agents actius de les nostres pròpies vides i del nostre propi barri.
Per tot això, US ESPEREM A L’ATENEU!!!

El Ateneo rebelde es un espacio abierto a los residentes de Poble Sec y Barcelona, que puedes encontrar en la calle Honrada 32-34, en el cual desarrollar diversos tipos de actividades de naturaleza social y cultural con el objetivo de, lentamente, tejer redes en el barrio.

ateneurebelpoblesec@gmail.com

http://ateneurebel.cat/web/

Entrepueblos Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte | Mapa del sitio | Pep Boatella Il·lustracions | Diseño Web Valladolid | <:icone_suivi_activite:> RSS 2.0 |