Portada del sitio > Literatura > Medios de comunicación digital > La DIRECTA. Comunicación alternativa desde Catalunya.

La DIRECTA. Comunicación alternativa desde Catalunya.

Palabras clave:

La DIRECTA és un mitjà de comunicació en català d’actualitat, investigació, debat, i anàlisi. Amb vocació d’independència, volem exercir la funció social de denunciar els abusos i injustícies i potenciar les alternatives. Gràcies a una gran xarxa de corresponsalies i col·laboradores arreu dels Països Catalans i el món, des de 2006 el setmanari Directa es publica en paper cada setmana i arriba a les subscriptores i els punts de venda d’arreu. El gener de 2010, la Directa i la revista mensual de referència als Països Catalans Illacrua es van fusionar per crear un mitjà més sòlid, de més qualitat i de més abast. El 3 d’octubre, el setmanari va esdevenir un mitjà multi-plataforma amb l’aparició d’una web d’actualització diària, nascuda de la intenció de dur la veu del carrer a la xarxa, reforçant el paper de les xarxes socials amb la contrastació de la informació.
Les persones que integrem aquest projecte horitzontal, assembleari, autogestionat i descentralitzat al territori, entenem la comunicació com una eina de transformació social i la rebutgem com a simple mercaderia o negoci. Per aquesta raó, la Directa vol ser una eina comunicativa per a visualitzar les pràctiques dels moviments socials, i aquells projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l’actual. Alhora, es presenta com un mitjà de visibilització d’aquells col·lectius invisibles per a la gran majoria de mitjans de comunicació. Sempre, a través d’un periodisme seriós i de qualitat que ens consolidi com a mitjà de comunicació dirigit al conjunt de la societat.
L’èxit de la Directa es basa en totes aquelles persones que recolzen el projecte. Són les subscriptores les que fan possible l’existència d’un mitjà de comunicació no supeditat a cap grup econòmic o polític i per tant, crític amb el poder.

http://www.setmanaridirecta.info/

Entrepueblos Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte | Mapa del sitio | Pep Boatella Il·lustracions | Diseño Web Valladolid | <:icone_suivi_activite:> RSS 2.0 |